- شنبه / 13 اردیبهشت 1404 / 12:00
- .
- 4 دقیقه زمان مطالعه
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در حاشیه ایراناکسپو ۲۰۲۵
مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاههای به توافقات جدید تجاری کشور اشاره کرد و گفت: از ۲۵ اردیبهشتماه، اجرای موافقتنامه تجارت آزاد ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا آغاز خواهد شد. بر اساس این توافق، تعرفهها به صفر میرسد و چنین نمایشگاههایی میتواند بستری موثر برای بهرهبرداری از این فرصت بزرگ تجاری باشد. بهمحض آغاز اجرای توافق، فعالان اقتصادی میتوانند از زیرساختهای فراهمشده در این نمایشگاه برای صادرات کالاهای خود استفاده کنند

در شرایطی که رشد اقتصادی ۸ درصدی مطابق با برنامه هفتم توسعه، نیازمند رشد ۲۳ درصدی صادرات است، به گفته مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران، هفتمین دوره اکسپو با ارتقای زیرساختهای فنی، حضور گسترده ۱۱۲ کشور خارجی و فراهمسازی نمایشگاه مجازی، تلاش کرده تا چهرهای نوین از ظرفیتهای صادراتی ایران به جهانیان ارائه دهد.
صدیف بیکزاده با اشاره به برگزاری هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران گفت: هدف اصلی این نمایشگاه، توسعه صادرات است و آن را برگزار کردیم تا توانمندیهای خود را در حوزههای مختلف صنعتی، معدنی، کشاورزی، گردشگری، خدمات فنی و مهندسی و سایر بخشها به کشورهای خارجی معرفی کنیم. میخواهیم نشان دهیم چه ظرفیتهایی داریم و از آنها دعوت میکنیم تا از نزدیک این توانمندیها را مشاهده کنند.
وی با تاکید بر اهمیت اتصال به بازارهای جهانی اظهار کرد: این نمایشگاه دو رویکرد اساسی را دنبال میکند؛ یا کشورهای خارجی پس از بازدید از نمایشگاه، کالا وارد کشور خود میکنند، یا در قالب سرمایهگذاری مشترک با ایرانیها وارد تعامل میشوند. در این حالت، یک سرمایهگذاری مشترک خارجی شکل میگیرد که با شعار سال یعنی «سرمایهگذاری برای تولید» همخوانی دارد و به نوعی تقاضای جدیدی برای واحدهای تولیدی داخلی ما ایجاد میکند. اگر واحد تولیدی نتواند محصول خود را در داخل یا خارج بفروشد، مسیر ادامه فعالیتش دشوار خواهد شد. اتصال به بازار جهانی مانند اتصال به یک اقیانوس است که زمینه توسعه تولید داخلی را فراهم میسازد.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در خصوص ابعاد فیزیکی نمایشگاه گفت: امسال نمایشگاه اکسپو در فضایی بیش از ۷۰ هزار مترمربع برگزار شده و نسبت به سال گذشته حدود ۵۰۰۰ مترمربع به فضای مسقف آن اضافه شدهاست. با وجود این افزایش فضا، برخی واحدهای تولیدی بهدلیل محدودیت فضا موفق به حضور نشدند و ناچار شدیم شرکتها را باتوجه به سابقه صادرات آنها گلچین کنیم.
برای اولین بار در ایران؛ تحویل دندان مصنوعی در یک روز یا کمتر از ۸ساعت
استفاده از بسترهای مجازی برای معرفی توانمندیهای اکسپو
بیکزاده در ادامه گفت: از جمله ظرفیتهایی که امسال به نمایشگاه اضافه شده، استفاده از بسترهای مجازی برای معرفی توانمندیها است. نمایشگاه امسال به صورت کامل ضبط میشود و برای هر سالن امکان بازدید مجازی فراهم خواهد شد. به این ترتیب افرادی که امکان حضور فیزیکی ندارند، میتوانند از طریق فضای مجازی کالاها، کاتالوگها و اطلاعات تماس شرکتها را مشاهده و ارتباط برقرار کنند. نمایشگاه مجازی تا زمان برگزاری نمایشگاه هشتم ادامه خواهد داشت و این امکان را به واحدهای تولیدی میدهد تا از فرصت بازاریابی بلندمدت بهرهمند شوند.
وی همچنین درباره اقدامات تسهیلگرانه برای بازدیدکنندگان خارجی گفت: امسال فضاهای B۲B مناسبی در نمایشگاه ایجاد شدهاست. بسیاری از سالنها به فیبر نوری و اینترنت پرسرعت مجهز هستند. همچنین سیمکارتهایی برای بازدیدکنندگان خارجی پیشبینی شده تا بتوانند بهراحتی از خدمات اینترنتی بهرهمند شوند. چتر وایفای نیز در نمایشگاه فراهم شده تا دسترسی همگانی به اینترنت با سهولت بیشتری صورت گیرد. مجموعه اقدامات صورتگرفته توسط مجری نمایشگاه و همکاری شرکت نمایشگاههای بینالمللی باعث شده تا فضای شور و نشاط کمنظیری در این رویداد تجاری شکل بگیرد که نویدبخش صادرات مطلوب در حوزههای مختلف خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: مذاکرات B۲B میان شرکتکنندگان ادامه دارد و پیشبینی میشود که این مذاکرات به تفاهمنامهها و قراردادهایی بینجامد که آثار آنها در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت مشاهده خواهد شد. بر اساس برنامه هفتم توسعه که بر رشد سالانه ۲۳ درصدی صادرات برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی تاکید دارد، باید از ابزارهای موثر بهره ببریم. برگزاری چنین نمایشگاههایی یکی از بهترین روشهای شناختهشده در دنیا با هدف رشد اقتصادی ست. علاوه بر این نمایشگاه، در طول سال حدود ۷۰ رویداد دیگر نیز در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم مسیر توسعه تولید و تجارت کشور را با جدیت پیگیری کنیم.
انتهای پیام